DSG Otomatik Şanzıman debriyaj, servo, tork konvektörü, hidrolik sistemi, sübap, solenoid ve vites kademeleri gibi unsurların tamamını içinde barındıran alüminyum muhafazaya sahip olan şanzıman türüdür. Otomatik şanzımanların en büyük ve en önemli özelliklerinden birisi, üretici firmaların tork devirlerini hesaba katarak ayarladıkları ve en uygun hızlanmayı sağlayan vites değişim süreleri ile kullanıcıların kendi hatalarından kaynaklı oluşabilecek sorunların en aza indirgenmesidir. Bu durum hem güvenliğe hem de aracın yakıt ekonomisine birçok katkıda bulunmaktadır.

DSG ve benzeri otomatik şanzımanların ortak özellikleri, yoğun trafiğin olduğu ortamda debriyajın otomatik olarak basılı sistemde çalışması ve yarım debriyaj kavramasında kalması nedeni ile ısı oluşumudur. Bu oluşan ısı, sistemin arıza yapma ihtimalini de paralel bir şekilde arttırmaktadır. Oysa uzun yolda aracı kullanırken bu sistemi zorlayıcı herhangi bir hareket olmadığından şanzıman yağı ısınmamakta ve hiçbir sorun da yaşanmamaktadır. DSG özelliklerinde olan dişli kutularındaki iki grup ve ana milli, neredeyse iki dişli kutusu grubunda dönen ve harekete hazır şekilde bekleyen donanımlar, yoğun trafik yani fazlasıyla dur kalk ortamında ısı nedenidir. Bu ve buna benzer olumsuzlukların giderilmesi için bu durumda sık sık vitesin boşa alınması, vites kutusunda baskı ve bu baskı sebebi ile oluşan zorlamanın giderilmesi, neticesinde de ısının oluşması engellenmelidir. Yani tüm bunların ışığında rahatlıkla söyleyebiliriz ki bilinçli kullanım ile birlikte sorun yaşanmayacaktır elbette. Ancak bunlara rağmen kimi zaman yine de problemlerle karşılaşılmakta, güçlükler çekmekteyiz. Ancak her ne kadar otomatik vitesler manüel viteslere nazaran araçların performansını olumsuz yönde etkiliyor olarak bilinse de, geliştirilen birçok yeni teknolojiye sahip aracın sahip olduğu DSG otomatik vites seçenekleri, gün geçtikçe performans açısından da çok daha iyiyi sürücüsüne sunmaya başlamıştır. DSG yani çift milli vites kutusu, otomatikleştirilmiş bir manüel şanzıman sistemidir diyebiliriz. Normal manüel şanzımanlardan farklı olan iki tane debriyajı bulunmaktadır. Çift debriyajdan biri 1-3-5 vitesleri, diğeri ise 2-4-6 vitesleri için kullanılmaktadır. Bu, performans severler için fazlasıyla iyi bir sistem olmaktadır. Manüel şanzımanlar, motordaki gücü tekerleklere aktarırken, debriyaja ihtiyaç duyarlar. Ancak otomatik şanzıman bu işi tork dönüşümünü sağlayan yağ içerikli bir yağ sayesinde halleder. Yarı otomatik şanzımanlı araçlarda ise vites değişim işlemleri debriyaj olmadan manüel olarak yapılabilmektedir. DSG otomatik şanzımanın çalışma metotları park (P), boşa alma (N), geri vites (R), normal sürüş (D) ve spor sürüştür. (S)

    DSG’nin Avantajları

    • Oldukça hızlı vites geçişleri sağlar.
    • Makul yakıt tüketimi sunar.
    • Manüel vitesten daha fazla konfor sağlar.

    DSG’nin Dezavantajları

    • Pist koşullarında, manüel vites kadar iyi bir performans gösterememektedir.
    • Parçaları ve yenilenmesi masraflı olabilir. Arızalanması bu açıdan mali yükümlülüğü arttırabilmektedir.
    • Manüel vitese göre çok daha sorun teşkil edebilen bir sistemdir.
    • Ustası fazla bulunamadığından kolay tamir edilebilecek bir sistem değildir.

    Otomobilinizin her bir parçası gibi otomatik şanzıman da mutlaka bakıma gereksinim duymaktadır. Aracın ve şanzımanın tipine göre yaptırılması gereken belli bakım süreleri ve türleri, aracın el kitabında bulunabilmektedir. Genel olarak uygulanan bakım normalde her kırk bin kilometre veya iki senede bir şanzıman filtresinin ve yağının değiştirilmesi işlemidir. Bizler Güngör Oto Servisi olarak sizlere DSG otomatik şanzıman konusundaki tüm bakım ve onarım işlemlerini özenle, %100 ileri teknolojiyle ve son kaliteyle sunmaktayız. İçinize sinmeyecek hiçbir bakım ve onarım işlemine imzamızı atmamakta, kalite anlayışımızdan hiçbir şekilde ödün vermeden hizmet sunmaktayız.

    0216 330 50 81 - TIKLAYIN ARAYIN

    GÜNGÖR OTO SERVİSİ DSG OTOMATİK ŞANZIMAN HİZMETİ

    Güngör Oto Servisi olarak sizlere DSG otomatik şanzıman konusundaki tüm bakım ve onarım işlemlerini özenle, %100 ileri teknolojiyle ve son kaliteyle sunmaktayız. İçinize sinmeyecek hiçbir bakım ve onarım işlemine imzamızı atmamakta, kalite anlayışımızdan hiçbir şekilde ödün vermeden hizmet sunmaktayız.

    ADRES BİLGİLERİMİZE ULAŞABİLMEK İÇİNTIKLAYINIZ

    GÜNGÖR OTO SERVİSİ

    Güngör Özel Oto Servisi ilk olarak 2001 yılında Kadıköy/Fikirtepe de hizmet başlamış ve 2012 yılına kadar hizmetlerini burada sürdürmüştür. 2012 yılından itibaren Ataşehir/Barbaros mahallesinde değerli müşterilerimize hizmet vermeye devam etmektedir.

    Güngör Oto Özel Servisi kurulduğu günden bu yana % 100 müşteri memnuniyeti esası ile çalışmalarını sürdürmüştür. Yapmış olduğumuz tüm işlerin kalitesi, müşterilerine göstermiş olduğu ilgi ve hassasiyet ile her geçen gün portföyünü artırarak genişletmiştir. Firmamız kendisini devamlı yenileyerek hizmet ve kalite standartlarını en üst seviyeye çıkartarak siz değerli müşterilerimize özenle hizmet vermeye devam etmektedir.

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    • DSG’nin Avantajları

      • Oldukça hızlı vites geçişleri sağlar.
      • Makul yakıt tüketimi sunar.
      • Manüel vitesten daha fazla konfor sağlar.
    • DSG’nin Dezavantajları

      • Pist koşullarında, manüel vites kadar iyi bir performans gösterememektedir.
      • Parçaları ve yenilenmesi masraflı olabilir. Arızalanması bu açıdan mali yükümlülüğü arttırabilmektedir.
      • Manüel vitese göre çok daha sorun teşkil edebilen bir sistemdir.
      • Ustası fazla bulunamadığından kolay tamir edilebilecek bir sistem değildir.
    © Copyright 2018 Güngör Oto