Akü Değişimi
  • 3950
  • 0

Akü Değişimi

Akü Nedir ?

Akü aracınızın ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini, kimyasal yapısı sayesinde kimyasal enerji olarak içinde depo eden cihazdır. Nikel, demir, kadminyum ve lityum kimyasallarından oluşur ve bunlar çeşitlerini belirler. Günümüzde en yaygın kullanılan akü kurşun-asit akümülatörüdür. Araç hangi durumlarda elektriğe ihtiyaç duyar? Tabiî ki ilk çalışma anında marş motoruna elektrik akımı vermek, aracın hareket etmesi için ateşleme sistemlerine gerekli elektriği iletmek, alternatörün karşılayamadığı durumlarda ısıtıcı, havalandırma, radyo, far lambası gibi sistemlerin ihtiyaç duyduğu elektriği sağlamak ve araçtaki voltaj kontrol sisteminin tamamını oluşturarak aracın bilgisayar hafızaları, radyo ve far gibi aksamlarının elektrik dalgalanmalarından zarar görmesini engellemek başlıca görevlerindendir.

akü değişimi

Akü biterse ne yapılmalıdır?

Çok soğuk hava koşullarında akünün donması ve şarj edilebilmesi için şarj etmekle sorumlu aksamının bozulması, aracın çok uzun süre çalışmaması gibi durumların yanı sıra çalışmayan araçta havalandırmanın, radyo ve ışıkların açık bırakılması da akünün bitmesine sebep olur. Bu gibi durumlarda akü bitmesiyle karşı karşıya kaldığınızda yapılması gereken basittir. İlk marşa elektriği verip aracı çalıştırmasından dolayı önemli bir parçadır. Bu sebeple çalışmayan aracınızın çözümü; çalışan başka bir araçtan akünüzü şarj etmektir. Akünüzün dolması durumunda sorununuz çözülmüş olacaktır. Mevsim geçişlerinde özellikle kış mevsimi öncesi bakım yaptırmak hem akünüzün ömrünü uzatır hem zor durumlarda kalmanıza önlem olacaktır.

Akü hakkında bilinmesi gerekenler

Aşırı soğuk havanın aküye zarar verdiği bilinmektedir fakat aşırı sıcak daha fazla zarar vermektedir. Mevsimsel şartlardan korumak için en iyi yöntem akünün tam şarjlı şekilde muhafa etmek ve kutupbaşlarını oksitlenmeye ve gevşemelerine karşı sürekli kontrol etmek, kapalı bir garajda aracınızı bırakmak akü ömrünü uzatır. Aynı zamanda akünün sarsıntılardan etkilenmeyecek şekilde monte edilmiş olması da büyük önem taşır. Elektrolit seviyesi düşen akümülatöre asla asit konulmamalı mutlaka saf su konulmalıdır. Kimyasallarından dolayı aküyle ilgili her işlem ciddi özen gerektirir.

Bu soğuk kış aylarında kötü sürprizler ile karşılaşmamak ve güvenli yolculuk yapabilmeniz için Güngör Otomotiv ‘de hızlı, güvenilir ve titiz bir şekilde bakımlarınızı yaptırabilirsiniz. ayrıca otomobil bakımı için oto bakım yazımızı inceleyebilirsiniz

Kaynak link

YORUM BIRAKIN

Sorunuz - yorumunuz en kısa sürede cevaplanacaktır

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

© Copyright 2018 Güngör Oto